söndag 31 oktober 2010

Vi bygger folkkyrkan, skrev Jutta Urpilainen

Jag vill tacka SDP:s ordförande Jutta Urpilainen för hennes insändare i Kyrkpressen nr 43 (28.10.2010) s. 13. Hon skriver om folkkyrkans viktigaste uppgifter som har samlat socialdemokratiska församlingsmedlemmar att bilda kandidatlistor och rösta i församlingsvalet. Den här saken har inte fått tillräcklig uppmärksamhet på svenskt håll.

För det första beskriver hon kyrkans viktiga uppfostringsroll i vårt samhälle bland barn och ungdomar. Hon tillägger att hennes positiva barndomsminnen fick henne att medverka som hjälpledare på flera skriftskolläger.

För det andra vill hon att kärleken till nästan ska synas i församlingarnas verksamhet. Diakoniarbetet kompletterar och stöder socialarbetet i många kommuner som inte längre klarar sig utan hjälp.

Det som jag gillar bäst är den tredje saken hon nämner, att socialdemokraterna prioriterar missionsarbetet som inte stänger ögonen för den nöd som människor har i fjärran länder. Här vill jag bara tillägga det enhälliga stöd som biskoparna har uttalat för Finska Missionssällskapets och Kyrkans Utlandshjälps gemensamma Matsäkerhetskampanj.

Därför är det viktigt att rösta i församlingsvalet.